Nabyłem okazyjnie kilka sztuk tabletu Huawei M2-A01L, Ekran super, bateria jako tako. Niestety ma na pokładie Androida 5.1.1 i prawie nic nie działa. Można jakąś przeglądarkę z poza Sklepu Play (nie działa), jakiś NewTube.apk. Ale poza tym to nic więce. Na XDA podają recepty jak zmienić bootloadera, aby wgrać jakiegoś Antka 6.0, ale mimo usilnych starań nie udało mi się tego dokonać. Stosujecie w waszych Home-Automatyzacjach tablety z tak starym Androidem?
Raczej nie. technologia (Postarzanie sprzętu) idzie tak szybko do przodu ze nie ma sensu męczyć się z szukaniem rozwiązań dlaczego nic nie działa.
Nada się, dzięki aplikacji HomeHabit całkiem sprawnie służy za panel nawigacji dla HA nawet na tak leciwym sprzęcie.
Do kompletu mam uruchomione reguły dla wybadania ekranu po zadziałaniu czujki PIR w pomieszczeniu.
Trochę nie w temacie, ale w sklepie F-droid jest mnóstwo aplikacji FOSS działających również na starych wersjach Androida
(dla których ciężko znaleźć coś działającego w Playstore)
Tam jesr 5.1.1 wiec obecnego Fdroida sie nie da wgrać bo oczekuje 6.0. Gdyby koledzy chcieli to mam 3 sztuki. Oddam po 50zl/szt dwie. Trzecia albo zostawie albo bede czekal na wyzsze oferty na OLX. Nie chce spamowac, wiec jesli niezgodne z zasadami to wykasuje.
Powaga?
Masz zabytkowy sprzęt i nie umiesz znaleźć zabytkowego oprogramowania?