Grafana utworzenie wykresy z konkretnego czujnika a nie zbiorczego

o to chodzi ?

bo tak mam i niezależnie jaki przedizłał czasowy wybieram to wykres jest o godzinę do tyłu

coś jest nie tak bo wszystkie wykresy w Grafanie stoją na 19:05 a juz mamy 20:25
na wykresie w HA jest wykres ok z godziny aktualnej

Dziwne - napisze może jak dział IT - u mnie działa :slight_smile: zresztą Grafana na dashboad domyślnie ma ostatnie 6h i tak pokazuje na dashboardach - tylko wykres się chyba sam nie odświeża i musisz mu stronę odświeżyć.

już zatrzymałem i uruchomiłem ponownie Influxa i Grafanę, nie pomogło, przeładowałem HA też nie pomogło, wykresy zatrzymały sie na 19:05 wszystkie i stoją, w samym HA jego wykresy działają poprawnie, odczyty są na bieżąco :thinking:

przywróciłem też stan jaki był przed dzisiejszymi działaniami czyli skasowałem wszystkie nowe wykresy które dziś tworzyłem, został tylko ten który działał juz kilka dni i też nie pomogło, ten co działał do dziś też stoi od 19:05 i nie ma nowych danych

wygląda jakby kolejne nowe dane nie dochodziły do bazy (influx) bo mogę w Grafanie tworzyć wykresy na starych danych natomiast nie ma już kolejnych nowych od tej 19:05
da się to jakoś sprawdzić ?