Kompilacja ESPHome w HA - błędy podczas przygotowania

To kontynuacja tamtego wątku i tam są też istotne zasoby

Wersje mam podobne = ESPHome Builder wersja 2024.12.2 i HA Core 2024.12.5, ale HAOS 14.1 (no i generic, a nie ova)

Dasz nam treść tych logów, o które prosiłem wcześniej?

I jeszcze jedno - po szybkim googlowaniu, ludzie podobne problemy rozwiązywali instalując starszą wersję ESPHome (jeśli nie masz backupu sprzed aktualizacji to możesz doinstalować sobie takie repo w sklepie i poeksperymentować)
https://github.com/khenderick/esphome-legacy-addons

W danym momencie może być uruchomiona TYLKO jedna wersja tego Dodatku!!! (obojętnie czy aktualna z kanału stable czy jakaś inna - beta lub dev z oficjalnego kanału, czy ta z repo powyżej, ale bezwzględnie TYLKO JEDNA)

W sumie możesz też po prostu usunąć Dodatek (bez usuwania danych!) i zainstalować go ponownie.
Może wyjaśnię co mam na myśli - z braku RAMu wywracał Ci się cały HAOS na etapie pobierania komponentów IDE - to mogło doprowadzić do uszkodzenia plików w kontenerze, więc najprościej pozbyć się starego kontenera i uruchomić nowy.

Zakładam, że nie modyfikowałeś YAMLa i do instalacji HA wrzuciłeś sobie komplet potrzebnych plików (taki jak w zipie z poprzedniego wątku, ale bez applowskich śmieci, jeśli wrzucasz przez sambę to ona je skutecznie ignoruje, przynajmniej w niezmodyfikowanej zanadto domyślnej konfiguracji).