Jakby jeszcze potrafiła “przewidzieć” nawet z 10% niepewnością to by był sukces. A tu raz przewiduje owiele zamało, raz za dużo, itd.
Jeśli komuś nie potrzebna jest w miarę dokładna prognoza(żeby sobie popatrzeć) to polecam, ale jeśli chcesz tym coś automatyzować to lepiej szukać czegoś lepszego… Jeszcze takiej nie znalazłem.
Widziałem ostatnio taki pomysł
Ale po przejrzeniu repo, które zresztą jest zaszyfrowane przez pyarmor straciłem chęć testowania…
Off topic: Rozumiem że autor boi się trenowania modeli LLM i wykorzystania w celach zarobkowych, ale bez przesady. Nie rozumiem sensu udostępniania kodu, który jest zaszyfrowany(nawet nie wiesz co jest w środku) jako Open Source. Nikt go nie poprawi, a ty nie wiesz czy to czasem nie Trojan(trochę przesadzam).
Po skonfigurawaniu Forecast.Solar, czyli ustawieniu 4 plaszczyzn paneli (katy, kierunek, lokalizacja i moc) najpier oszacowalo dzisiejsza produkcje na 66 kWh, po poludniu zmienilo na 53 kWh, a wieczorem na 68 kWh. Rzeczywista moc wyprodukowana to 85 kWh. Tak ze troche slabe szacunki.
Na jutro pokazuje 68 kWh ale zobacze jak sie sprawdzi.
If you have more than one plane of solar modules with different properties (e.g. several sides of the roof on different strings or on different buildings, with different directions or declinations) you can add the integration multiple times setting parameters accordingly. You can then use template sensors to combine the data, e.g. adding up production on different planes into one value to base your planning on.
Konfigurowałem to kiedyś znajomemu z panelami na 2 strony świata i były sensowne wyniki.