Wyczytałem o układzie który mógłby sterować piecem i polecany był
adapter ebus stick c 6
Znalazłem tylko jakąś stronę po angielsku nie wiem skąd by była wysyłka. Sklep nazywa się Electow ale nigdy nie kupowałem w jakiś zagranicznych sklepów w zasadzie nawet nie wiem czy byłaby wysyłka do Polski. Kosztuje to 25 dolarów. I jeszcze znalazłem gdzieś na AliExpress za 230 zł.
Pytanie brzmi gdzie taki moduł mógłbym kupić czy może jest gdzieś w Polsce albo może użyć czegoś innego.
Trochę jestem myślę że w Home assistant. Mam w domu jakieś oświetlenie gniazdka czujniki ale piecem jeszcze nie sterowałem. Pozdrawiam
Sklep nazywa się Elecrow, wysyłka zwykle z ChRL… wysyłają do PL, aktualnych cen nie znam, włóż do koszyka i przejdź do finalizacji transakcji to się dowiesz jakie koszty wysyłki, można płacić przez Paypal (i z takiej metody płatności korzystam w egzotycznych sklepach od lat, z tym, że Chiny to od dawna egzotyczne nie są, ale to tak na marginesie, bo i tak w tym sklepie bym płacił Paypalem).
Jeśli wolisz, to widzę, że w DE też można kupić ten model, tu wyjdzie łącznie z porto koło 55€ (z różnicą na VAT DE/PL to pewnie coś koło 57€, chyba że masz adres w DE). U nich nigdy nic nie kupowałem, ale widzę, że mają bardziej elastyczne metody płatności, też jest Paypal oraz m.in. GooglePay i ApplePay
Dzięki. Jak już wspominałem jestem świeży w ha, kupuję tą a tam właśnie jestem ten piec i dlatego chciałem do niego dołożyć integrację, przyznam się że ten sterownik pomógł wynaleźć mi czat GPT, że żaden ze mnie programista tylko też korzystam szata GPT żeby na przykład porobił mi automatyzację i tego typu inne rzeczy ja potem sobie tylko to trochę edytuję i jakoś tam działa. Więc chyba zaryzykuję i kupię te sterownik, i może uda mi się go ogarnąć.