Witam, mam zintegrowany poprzez Tuya Local termostat WiFi MOES HY09-GCWRW. Niestety nie ma encji kiedy piec pracuje a kiedy nie (sterowanie poprzez zwarcie styku bez potencjałowego). Otóż korzystając z template i wartości temperatur (zadanej i zmierzonej) chciałem wykonać taką encję lecz niestety nie udało mi się, czy ktoś miałby pomysł jak rozwiązać ten problem?
Chodzi by encja była “ON” gdy temperatura zadana będzie większa o 1C niż zmierzona a stan “OFF” gdy będzie zmierzona większa o 1C niż zadana, regulacja jest co 0,5*C.
@Automatyk
i w dodatku nie czytasz odpowiedzi na nie, to forum jest na tym samym engine - zobacz jak tu zedytowałem Twego posta i stosuj się do tego… (na githubie to się też przyda).
Czytałem odpowiedzi, ok dzięki za poprawną edycję kodu.
Nie zakładałem tam jeszcze nowego tematu, próbowałem sam rozwiązać problem lecz się nie udało. Stąd temat tu
OFF-TOPIC
Na tamtym forum też mógłbyś go wyedytować - reguły te same.
@czarne_chmury
Ja bym spróbował wykorzystać drugi switch sterujący w logice odwrotnej tym, który wykorzystujesz (chyba, że ma on opcję odwrócenia logiki działania -zwykle to coś w guście inverted).
Trochę nie w temacie ale nie wiem gdzie przykleić mój wątek,a nie chciałem tworzyć nowego.Mam pytanko dotyczące stworzonego termostatu z czujnika temp.i wyłącznika bezpotencjalowego, działa on ok,ale dlaczego nie widzę go w google home.Chcialbym sterować nim głosowo.Czy musi to być fizyczny termostat bo te widzę i mogę sterować głosowo.Dondostepu zdalnego używam nabucasa .Dodam jeszcze że sam wyłącznik i temp widzę w google Home.W opcjach encja termostatu zaznaczona że powinna być dostępna w home.