Aktualizacja integracji SolarEdge

Pytanie i info dla kolegów, którzy posiadają zintegrowany falownik SolarEdga z HA.
Ostatnio pojawiła się aktualizacja integracji Solaredge Modbus Multi-Inverter z v1.1.4 do v1.2.1.
Aktualizowaliście może ? nie było problemów ?

gdzie jest link?

No nie wiem czy teraz mu pomożemy jest 4 lata po pytaniu i zapewne już dawno jest nowy wersja

Robiłem porządek i dodałem nowy tag solaredge a przy okazji otagowlem tematy tego dotyczące i może się coś odświeżyło

OK, już wiem o co tu chodzi - jeśli przenosisz wątek, w którym nie ma odpowiedzi z menu wątku (klucz płaski) wybierz Zresetuj datę podbicia.

HAHA się zdziwiłem o co jest pytanie, bo od kilku lat wersja tego komponentu niestandardowego (przenoszę) jest 3.x

Nie przenosiłem w kategoriach tylko dodałem tag nowy bo jak już w jednym temacie dodałem to raczej są jakieś które poruszają temat solaredge. Tak samo muszę zrobić dla easun. Przyznam byłem trochę zdziwiony że nie ma tu jeszcze takich tagów.

Każda edycja (również dodanie taga) podbija jednopostowy wątek (za podbicie odpowiada ostatni post, ale gdy jest tylko jeden, to pierwszy jest równocześnie ostatnim), a z racji braku czasu zaglądam tylko w “świeże” wątki :rofl:

Więc przy porządkach trzeba uważać, aby takiej archeologii nie wyciągnąć na wierzch (w sumie w sytuacji braku odpowiedzi przez tyle lat można ten wątek wyjątkowo puścić w kubeł).

De facto tagi powstają zazwyczaj z dużym opóźnieniem (w dniu powstania pierwszego wątku na jakiś temat zwykle nie wiadomo czy jest warty tagowania) tagi mają ułatwiać znalezienie danego zagadnienia, a nie je utrudniać (nie może być zbyt wiele tagów, bo gdy jest ich zbyt wiele stają się “nie do przekopania” dla człowieka).

No a braki w tagach są, bo stosunkowo mało ludzi je dodaje (nawet jeśli są już jakieś gotowe do wyboru).