Apple home na telefonie z androidem lub komputerze z windowsem

elo
Dostałem ledy Eve light strip, które działają tylko na apple home, a ja nie mam żadnego urządzenia od apple. Da się to jakoś obejść bym mógł je odpalić na telefonie z androidem lub komputerze z windowsem

Że tak spytam… co to ma wspólnego z HA?
(bo umieściłeś wątek w dziale dla Home Assistant - coś zapomniałeś w tym pytaniu dodać czy co?)

Bo tak poza wszystkim to produkt

jest dość jasno opisany jako dedykowany dla ekosystemu Apple, więc najrozsądniejsze posunięcie to zwrot.

Można szyć inaczej, ale raczej w żaden ze sposobów które wspomniałeś

W HA uzyskasz to tak

Nie ma nic wspólnego z home assistance. Nie potrzebnie to umieściłem.

Chodzi mi o to czy jest jakieś nielegalne obejście tego. Jakaś nielegalną aplikacja, która by to obeszła

OK przeniosłem do najlepszego możliwego działu.

HA jest jak najbardziej legalny :rofl:
a innych rozwiązań nie znam.
W cenie tych pasków jesteś w stanie uruchomić własny serwer HA (tj. wraz z komputerkiem na którym go uruchomisz).

Tu masz świetnie wyjaśnione dlaczego nie zrobisz tego tak jak sobie wyobrażasz

Ten sprzęt EVE nie jest aż tak wybitny, by z niego na siłę korzystać - zwróć do sklepu (jeśli kupowałeś “poza lokalem przedsiębiorstwa” i była to sprzedaż konsumencka, to masz na to ustawowe 2 tygodnie) i kup coś, z czego będziesz mógł skorzystać.

Możesz też kupić sobie dowolny sterownik pasków LEDowych kompatybilny z tym co masz w domu i z niego skorzystać (zamiast sterownika EVE, w samych paskach nie ma żadnej kosmicznej technologii, w sterowniku jest za to zamknięty system HK licencjonowany za $$ przez Apple, co rzutuje na cenę, a zamiast niego potrzebujesz sterownik RGB+CW+WW=RGB+CT=5-kanałowy, wersję 24V z zasilaczem minimum 24W).