Asystent Glosowy po Polsku

Hej,
Czy istnieje jakieś urządzenie do którego mogę mówić w języku polskim
np. Włącz Świąteczne Kolędy na Youtube i on to zrobi?

Wiem, że do Echo od Amazona można mówić tylko po ang,
Podobnie do NEST od Googla.

Czy istnieje coś do czego mogę mówić po polsku ?

Do Home Assistant’a możesz mówić po polsku, ale tylko jeśli sobie to uruchomisz, co jak na razie do prostych spraw nie należy.

@xamrex Rozumiem, iż język polski to wygoda, ale póki co to wciąż nie działa wystarczająco dobrze. Dlatego osobiście nie radziłbym Ci przechodzenia na nasz ojczysty język, a raczej spójrz na to inaczej. :wink: Jeżeli język angielski jest Ci zupełnie obcy to potraktuj zapamiętanie najprostszych poleceń jako trening umysłu i być może zachętę do nauki języka. :slightly_smiling_face:

Tak naprawdę to nie mam problemu z językiem angielskim, ale chciałbym mieć możliwość włączenia polskiej piosenki na spotify/youtube a z angielskim asystentem to jest trudne :<

Też jestem zdania że skoro jestem w domu to chciałbym mieć obsługę domu po polsku :wink: asystenta po polsku możesz odpalić ale jeśli chcesz żeby był inteligentny no to faktycznie robi się to bardziej złożone. U mnie wykonuje zaprogramowane komendy bez większych problemów, a jak mi czegoś brakuje to sobie dopiszę :smile: taki asystent w zupełności mi wystarczy ale wiem że niektórzy wymagają o wiele więcej…

W jaki sposób odpalić asystenta, żeby móc wyszukiwać piosenki po polsku?

Utwory z dysku czy z serwisów typu YT Spotify?

Z sieci - Yt / Spotify

No to chyba jedynie co zostaje to asystent googla

Moim zdaniem można sporo więcej, ale prywatnie też nie mam czasu na takie pierdoły