Błąd 588#588 po każdym wciśnięciu Deploy

Moje uszanowanie

Mam problem z błędem 588#588, za każdym razem po wciśnięciu Deploy, NR wypluwa Error: unexpected error (502) error, przy każdej próbie wywołania np. przez inject, trwa to kilkanaście sekund, po tym czasie wszystko wraca do normy, do kolejnego wciśnięcia Deploy, bardzo to irytujące, bo muszę czekać za każdym razem przez kilkanaście sekund, żeby sprawdzić czy coś działa
enex502

Błąd wyglądają następująco:

2022/02/06 16:01:02 [error] 588#588: *2972 connect() failed (111: Connection refused) while connecting to upstream, client: 172.30.32.2, server: a0d7b954-nodered, request: “GET /comms HTTP/1.1”, upstream: “http://127.0.0.1:46836/comms”, host: “tu podany mój host nabu casa

Może ktoś mógłby mnie nakierować, co jest przyczyną problemu ?

U mnie jest to samo. Wydaje mi się że to po aktualizacji node red albo HA. Niedawno robiłem updaty i od tego czasu też mam te errory.

Ostatnia aktualizacja Node-Red przyniosła ze sobą to irytujące zjawisko. Problem polega na bardzo długim czasie łączenia się Node-Red’a z HA.

Można coś na to poradzić ? Czy tylko czekać na auktualizację ?

Na chwilę obecną nie spotkałem się z jakąkolwiek propozycją rozwiązania problemu. Jeżeli w ogóle zostanie to opisane w kategorii problemu.

Wszystko trwa dłużej ale po paru sekundach jest ok i już nie ma tego błędu.
Tak jakby uruchomienie i połączenie trwało dłużej.
Trzeba poczekać - myślę, że poprawka to załatwi.

Przed chwilą sprawdzałem. U mnie wszystko działa jak wcześniej tzn. przed aktualizacją.

Problem był z dodatkiem: node-red-contrib-actionflows
Należy zaktualizować ten dodatek w menu Setting/Pallets,
wystarczy odnaleźć:
arte674
i zaktualizować.

Teraz NR śmiga aż miło.

Link do artykułu, gdzie znalazłem rozwiązanie:

Pozdrawiam

3 polubienia