Cześć
Posiadam integrację z centrala alarmową satel integra
Potrzebuje wejść w ustawienia encji przełączników wyjść tej centrali i po kliknięciu ustawienia wyskakuje mi poniższy komunikat. Dla encji które działały mi po mqtt dopisywałem jedną linijkę i już nadawałem ten unikatowy identyfikator, natomiast tu nie bardzo chce mi go przyjąć, bo rzuca błędy. Dopisałem unique_id dla wyjścia 38 Open Brama Garażowa, ale widzę błędny wpis. Ktoś podpowie jak ma wyglądać poprawny wpis dal tego przełącznika?
Szukałem na necie informacji ale ciągle mam błędy
Możliwe, że ta integracja nie jest dostosowana do pracy z aktualnymi wersjami HA
od lat nikt się nią na poważnie nie zajmuje, nie ma właściciela kodu ani jego konserwatora (maintainera) z tego co widziałem jakieś krytyczne poprawki do kodu dodawali sami użytkownicy, ale jeśli nikt się tym nie zajmie na poważnie, to należy się spodziewać, że ta integracja zniknie z HA.
A w ogóle kto powiedział, że tam są jakiekolwiek opcje?
ok
to mam kolejne pytanie.
Cała automatyka w domu jest oparta na wyjściach satela pod które mam podłączone różne urządzenia i z poziomu HA node red steruje tymi urządzeniami. Chciałem kilkoma sterować za pomocą głosu, ale nie jestem w stanie wejść w ustawienia asystenta głosowego, ponieważ nie wyświetlają mi się opcje tych wyjść. Ktoś ma rozwiązanie.