Witam,
Według poradnika Artura dodałem usługi tts googla. Niestety pojawiły się tylko dwie, a brakuje tej z tematu postu. Nie wiem czy ten brak jest przyczyną, ale wywołanie usługi tts_google_translate_say w home assistancie informuje, że nie może jej wywołać.
Wpis w config:
Niestety mam podobny problem, po dodaniu base_url pojawiła Ci się usługa tts.cloud_say ??
Wydaje mi się że mam coś nie tak z konfiguracją proxy i dlatego to nie działa.
OK zaczęło działać, co prawda usługa cloud sie nie pojawiła, nie mam nabu casa ale głośnik już działa. Ustawienia base_url w tts oraz w duck dns rozwiązało problem.
Witam
Chciałbym odświeżyć temat, bo właśnie natknąłem się na problem braku powiadomień na głośnik (podłączony do T620) po wylogowaniu z Nabu Casa. Gdzie mam ustawić ten base_url oraz w duck dns, żeby znowu korzystać z TTS?
Poszło. Widocznie miałem wszystkie wymagane wpisy. Jedyne co zmieniłem, to w akcjach powiadomień z tts.cloud.say na tts.google.say. Czy można zmienić głos? W powiadomieniach z tts.cloud miałem bardzo przyjemny dla ucha, naturalny damski głos. W powiadomieniach z tts.google, męski, trochę drażniący, bardzo nienaturalny dźwięk/głos.
to ja też się dołączę, w jaki sposób mogę wysłać tytuł wydarzenia z kalendarza właśnie na głośnik Google home mini?, poprzez tts.cloud_say, Nabu wykupione, z góry dziękuję…