BroadLink i /config/.storage/

Witam
Pewnie gdzieś już to ktoś poruszał ale nie mogę albo nie umiem tego znaleźć.
Po instalacji BroadLink ściągnąłem sobie kody przycisków paru pilotów. Wszystko działa, chcę jednak sprawdzić gdzie to się znajduje i tu zonk, nie mam możliwości wejścia do katalogu /config/.storage/. W File Editor nie ma takiego katalogu. Dodam że HA jest w VM.
Może ktoś wie jak dostać się do pliku broadlink_remote_MACADDRESS_codes

W jakim celu chcesz to robić, bo rozwiązania mogą być różne?

Prawda jest taka że z rozpędu wpisałem parę pilotów a do nich ileś tam komend. Oczywiście połowy nie zapamiętałem i nie mam teraz do nich dostępu. Oczywiście, jak tego nie znajdę to zaprogramuję na nowo ale po co jak można to sprawdzić w tym pliku.
Tak teraz myślę że bardziej mi chodzi o to ż nie mam dostępu do tego katalogu.

Panowie, a jednak nie tak prosto jak myślałem. Nie można ponownie dodać tego samego kodu, pod inną nazwą urządzenia :frowning:

Kody na pewno są w Backup, jeżeli go sobie pobierzesz na komputer i rozpakujesz np. Winrar
Dostęp powinien też być przez FTP.

Dostęp do storage za pomocą dodatku file editor , jest możliwy po takiej konfiguracji

Zapisane kody są dostępne

przynajmniej u mnie :slight_smile:

1 polubienie

OK rozwiązałem problem. Nie sprawdzałem backap. Wyłączenie Enforce Basepath nic nie dało. Dostałem się jednak do pliku przez terminal :slight_smile:
Oczywiście otworzyłem go przez nano.

Ja polecam (dla tych co wiedzą co robią :wink:) AddOn:

FileBrowser

image

2 polubienia

Cześć! Katalog /.storage/ jest ukryty i File Editor domyślnie go nie pokazuje. Najlepiej połączyć się z Hassio przez SSH lub Samba i ustawić wyświetlanie ukrytych plików/katalogów. Po wejściu do /config/.storage/ znajdziesz plik broadlink_remote_… Jeśli korzystasz z Samba share, włącz „Show hidden files” (np. w Windows przez Alt + V → Opcje folderów).

W nowej wersji Filebrowser dużo się zmieniło.