Cichy Termostat ZigBee2MQTT HA

Witam serdecznie,

Poszukuję cichego, dokładnego termostatu do grzejników na ZigBee2MQTT.

Zależy mi aby w HA dalo się łatwo ustawić harmonogram tygodniowy, (tak z 4 wskazania na dzień), aby posiadał tryb odkamieniania, czujnik orwarcia okna, informowanie o slabej baterii, blokady rodzicielskiej( ta może być odpalana tylko z poziomu termostatu). No i oczywiscie by baterie trzymały w miare długo.

Fajnie jakby też dało sie sterować sterownikiem pieca ( tak jak jest w opisie ponizszego produktu, bo to fajnie by zautomatyzowało). Sterownik do pieca mam na dazie zwykłym, ale oczywiscie w przyszlosci chce go zmienić na jakis po zigbee by właśnie zintegrowac wszystko i sterować automatycznie.

Czy ktos mógłby coś polecić w rozsadnej cenie?

Posiadam HA zainstalowany na serwerze, oraz koordynator SLZB-06MU.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Sonoff TRVZB to chyba najlepsza głowica pod twoje wymagania.

Wydaje sie być ok po aktualizacjach. Zamowie jedna sztukę i przetestuję. Mam nadziene, że znajde adspter odpowiedni bo mam danfoss rtd chyba

EDIT:
@Allon - Jak myślisz, czy adaptery rtd-n beds pasoealo na te moje? Wedlug internetow mam ra-n

Kwestia zaworu i adaptera.

• RA-N: To współczesny standard Danfossa (połączenie wciskane/zatrzaskowe “Click”, średnica ok. 23 mm).
  • RTD-N: To starszy typ Danfossa, który ma gwint (M28x1.5).

Jak to sprawdzić?

• Jeśli Twój zawór ma gwint, na który nakręca się starą głowicę – to prawdopodobnie RTD-N.
  • Jeśli stara głowica była mocowana na zatrzask/opaskę zaciskową (bez gwintu na samym zaworze) – to RA-N.

Naz zdjęciach widzę że to jest RA-N

Ważna uwaga: Sonoff TRVZB zazwyczaj przychodzi w pudełku z tego zestawem plastikowych adapterów (w tym RA). Jednak adaptery do RTD-N rzadziej znajdują się w standardowych zestawach i