A no jak sugestie, to z pewnością coś bez 4 Ethernetów (moim zdaniem 1 każdemu wystarczy, szczególnie, że widziałem konstrukcje gdzie z lubością są montowane po 2 - nawet @angler taką pokazał wyżej), być może nawet nie w nucopodobnym formacie mini-PC, bo tam zazwyczaj jest żałośnie z dostępnością interfejsów, bo nawet jeśli sprzęt pozwala, to miejsca zwykle brak.
A ja nie zgadzam się z sugestią, że powinieneś kupować dodatkowe urządzenie, bo to co masz przy Twojej instalacji jest aż nadto. Zamiast kupować dodatkowe urządzenie zainwestuj w corala na usb, lub poszukaj adaptera m2 B Key do miniPCIe i przenieś tam Twoje wifi, a corala zamontuj pod miniPCIe. Sam CPU i te 16GB Ram to dla opnsense (czy tam openwrt), ha, jelyfin i frigate (nawet przy sprzętowym transkoodowaniu) będą się w 99% czasu “nudzić”.
Podsumowując więc zamiast “wywalić” kolejne 800pln lepiej kup corala i ewentualne adapter za 1/3 tej ceny.
kup wifi na usb, skoro to tylko awaryjny dostęp, a corala zamiast tego wifi co masz
Każde wifi na usb to porażka, zresztą nie po to dałem za kartę wifi 70$, żeby teraz z niej rezygnować.
Na razie dla 2 kamer iGPU i openvino jest wystarczające, jak rozszerzę monitoring (dokupię kamery) i okaże się, że to nie wystarcza, to będę myślał nad rozwiązaniem z adapterem, aby przenieść tą kartę wifi w inny slot.
Ktoś podpowie, czy taki adapter się nada https://allegro.pl/oferta/adapter-ssd-msata-mpci-e-sata3-do-ngff-m-2-b-key-7498094188