Kolorem laminatu bym się nie przejmował, trochę mnie dziwi taka różnica cen 9,92 / 159 PLN
Ciekawe na ile jest to Chińskie (Badziewie ) jest kompatybilne z Adafruit PT100 RTD Temperature Sensor Amplifier - MAX31865
W przypadku Adafruit płacisz za markę (jedną z bardziej znanych w “światku DIY” i za ich dobre wsparcie ich własnego sprzętu) oraz narzuty pośredników.
Generalnie poza ich wypustami (i innych “znanych marek”) nie stwierdziłem różnic istotnych w działaniu (o ile schemat jest choćby zbliżony), o ile tylko w przypadku noname nie trafisz akurat na sprzęt polutowany z odpadów produkcyjnych (ale przy takiej różnicy cen wziąłbym wielopak noname).
Tu podróbka wygląda na idealną, a różnica w cenie wynika z jednego - kradziony projekt = zerowe koszty R&D.
To takie ogólne spostrzeżenia, bo nie używałem PT100, więc doświadczenie z akurat tymi modułami mam zerowe.
No to już zależy czy chcesz wspierać firmy które projektują takie rzeczy czy wolisz jednak ich nie wspierać, a w zamian za to popierać złodziejskie zagrania z ChRL…
To w sumie kwestia bardziej moralna niż jakakolwiek inna, tam gdzie widzę, że moje wsparcie finansowe potrzebne jest twórcy kupuję oryginały.
to wybieram oryginał i 4szt zamawiam mam nadzieje ze uruchomię te 4szt PT100 a pytanie jeszcze jedno Płytkę ESP8266 Nodemcu V3 zaprogramowana można ją jakoś inaczej zasilić mam zasilacz 5v 10A i chciałbym zasilić 6płytek ale nie przez USB bo mi już kabli w domu brakuje