Witam serdecznie
Posiadam HA na HP T620. Udało mi się podpiąć sonoffy i shelly
Teraz chciałbym dodać jeszcze czujniki temperatury i wilgotności (ok 10 szt.) czujniki otwarcia drzwi i okien (ok. 10 szt.) czujniki ruchu (ok 15 szt.). Chciałbym żeby to było w rozsądnych pieniądzach i żeby wszystko fajnie pracowało. Nie posiadam obecnie żadnej bramki, wszystkie sonoffy mam po WiFi. Chciałbym później system rozbudować o alarm Satel’a.
Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Aby zintegrować HA z Satelem, centralka alarmowa musi być wyposażona w moduł ETHM-1 Plus, szczegóły znajdziesz na stronie:
ETHM-1 Plus możesz podłączyć tylko do określonych modeli centralek Satela co wymusza odpowiedni dobór modelu i zarazem czujek ruchu, otwarcia itd.
Tu ostatnio na forum dostałem informację, aby czujniki otwarcia drzwi/okien zakupić Xiaomi Mijia, a do tego jako bramka Conbee II. Wczoraj uruchomiłem testowo bramkę i jeden czujnik. Działa świetnie. Może też pójdź tą drogą.
Ja dopiero zaczynam przygodę z HA, także nie jestem w tych tematach jakimś autorytetem. Podpytaj jeszcze.
Mi zależało na wymiarach, mam brązowe okna od wewnątrz. Mijia jest troszeczkę mniejszy, dlatego się decydowałem na nie.
ja mam na szczęście od środka białe a kolor z zewnątrz