Problem jest taki, że jaką wartość bym nie wpisał w on_time to zawór otwiera się zawsze na 10sek.
Może, ktoś kto posiada taki sterownik mógłby sprawdzić jak ma?
Jest to dla mnie ważne, bo chcę dla bezpieczeństwa zamykać po utracie połączenia.
Nie chcę również tak często (9sek) wysyłać potrzymania otwarcia.
Mam jeszcze wątpliwości czy w przypadku wycieku gazu sam ruch silnika nie spowoduje zapłonu?
Przyjmuje bezbłędnie ale nie stosuje. Cały czas jest 10sek.
Jeśli te parametry próbuje wysłać osobno to rzeczywiście jest błąd, więc sama składa z opisu jest OK (zawór się otwiera)- ale nieskuteczna.
Co ciekawe to gdy wyśle samo ON to otwiera się bezzwłocznie, gdy z parametrani to otwiera się też z opóźnieniem 10sek - ale to mniejszy problem, który można obejść.
Specjalnie wybierałem “markę”, która posiada taką funkcję. Inne wyglądające identycznie nie mają takiej funkcjonalności.
Mogłem się spodziewać, bo to Tuja
Te siłowniki były dostępne już wiele lat temu zanim powstała Tuya (tylko moduły sterujące były w nich inne lub w ogóle nie było sterownika tylko przyłącza silnika) u mnie się gdzieś wala wersja z-wave (nie sprawdziła się, bo nie była w stanie uciągnąć zaworu, jakkolwiek chodziło o wodę, a nie gaz).
No to dołożyłeś, jeszcze tego nie zakładałem.
Ciekawe czy pociągnie?
Kupując toto wiedziałem, że to półśrodek - takie rozwiązanie ma wiele wad… ale że działać nie będzie w ogóle nie przewidziałem
Wymiana całego zaworu nie chodziła w opcje.
@RobinI30 z dokumentacji, po auto tłumaczeniu:
“Dodatkowo off_wait_time można dodać właściwość, aby określić czas chłodzenia w sekundach, kiedy przełącznik nie będzie odpowiadał na inne polecenia on with timed off. Obsługa zależy od oprogramowania układowego przełącznika. Niektóre urządzenia mogą wymagać obu on_time i off_wait_time do działania”
Może Twój zawór ma firmware nieobsługujący tego parametru, po prostu na sztywno jest 10s.