/// mod edit oryginalny tytuł wątku “Music assistent głuchy jak pień”
Witam
Zgodnie z instruktażowym filmikiem na YouTube zainstalowałem Music Assistent dokonałem podstawowej konfiguracji dodając dostawcę Spotyfi, dostawcę odtwarzaczy Home Assistant Media Player ( mam do dyspozycji głośnik Google ora sundbar JBL -dwa razy ??dziwne skoro mam jeden, jeszcze tv android). Zgodnie z filmikiem wybieram utwór i oraz odtwarzacz naciskam znaczek odtwarzaj i … nic się nie dzieje. Co jest nie tak? Jak zdiagnozować przyczynę tego stanu rzeczy. Dodam że dowolnym odtwarzaczem mogę sterować głośnością z poziomu dodatku. wpadłem na pomysł żeby dodać dostawcę odtwarzaczy na chromecast wpisując IP głośnika google i nadal nic. Szkoda . Proszę o jakieś sensowne sugestie muzyka jest ważna.
Tak, tu jest przyczyna, darmowe Spotify nie integruje się z niczym spoza listy oficjalnie wspieranych przez Spotify Connect (ale nawet na takim sprzęcie daje to ograniczone możliwości), musisz mieć abonament Spotify (jakikolwiek).
Dzięki . Jak dodać inne multimedia na raspbery pi jeśli jest pod home assistent, może można dodać bibliotekę w odrębnym katalogu na dysku ssd m2 na którym jest HA