Zakupiłem kamerę z Hikvison model HWC-C220-D/W i z tego co pogrzebałem w konfiguracji kamery nie ma nigdzie możliwości ustawienia dostępu przez Onvif. Druga droga to spróbować podłączyć się do Home Assistant prze strumień rtsp ale nigdy tego nie robiłem i nie wiem skąd wyciągnąć taki strumień. Czy ktoś ma Hikvision podłączone po rtsp
OFF TOPIC
Ale odpowiedź na moje pytanie jest ważna ze względu na planowaną przebudowę działów forum:
Dlaczego pytanie dotyczące swojego nierozwiązywalnego problemu umieściłeś w dziale “Szybkie porady”, skoro nie wiesz czy porada będzie szybka, ani czy w ogóle problem jest rozwiązywalny?
No właśnie przejrzałem działy i nie wiedziałem gdzie to umieścić. Bardzo proszę o umieszczenie w odpowiednim miejscu.
OK, przeniesiemy w jakieś lepsze miejsce, gdy pojawi się na horyzoncie jakieś rozwiązanie (póki co wrzuciłem do “ogólnego wora”), dzięki za odpowiedź.
Nie mam możliwości sprawdzenia, jednak może to Cię naprowadzi.
Spróbuj tej aplikacji: Onvif Device Manager - Program do protokołu kamer IP - Dowiedz się...
Wpisz tam login i hasło którym się logujesz do kamery, kliknij “Zaloguj”, potem “Refresh” - i przy odrobinie szczęścia coś powinno się zgłosić, łącznie z adresem rtsp.
W ustawieniach podstawowych nic nie ma?
Temat rozwiązany. Prawidłowe dane to:
Pozostała jeszcze jedna rzecz która mnie denerwuje. Po zalogowaniu się do kamery przez nr IP jakiej bym nie użył przeglądarki to nie ma obrazu ( menu ustawień po lewej stronie działa normalnie ). Pisze że potrzeba jakiejś wtyczki. W Ha obraz działa normalnie, przekazuje go prawidłowo po rtsp. W aplikacji Hik-Connect też jest podgląd kamery na żywo, działa ok.
Spróbuj w Internet Explorerze. Jak masz to najlepiej pod jakimś Windows98 Mniej hardcorowym wyjściem jest Edge i uruchomienie strony w trybie " Internet Explorer" (taka ikonka z małym niebieskim “e”. Jak będzie prosiło o wtyczkę to zainstaluj ja.
Lub użyj - PotPlayer > Otwórz > Otwórz adres URL…
Dziękuję. W IE jest podgląd obrazu na żywo. Tak się kończy zabawa jesli kupuje się stare kamery.
A może macie wiedzę jak dodać tą kamerę do Servera Hik-Connect. Dodałem kamerę ręcznie do aplikacji Hik ale działa to tylko wew się lokalnej. Z zewnątrz sieci przez Hic-Connect nie ma dostepu do kamery.
A gdzie tu jest odpowiedź (rozwiązanie) na problem z tematu ??? Zamieszczony obrazek nie stanowi rozwiązania