Dwa takie same moduły inaczej eksponowane w Z2M

Słuchajcie mam takie dwa moduły 2xściemniacz. Kupione w tym samym czasie, wyglądają identycznie ale w Z2M są inaczej eksponowane. Ten który zgłasza się jako _TZ3210_wdexaypg ma możliwości ustawienie większej ilości parametrów jak maksymalną jasność oraz typ przełącznika. Akurat te parametry są mi potrzebne do realizacji automatyki. I teraz pytanie - wynika to z różnić sprzętowych (mało prawdopodobne, moduły kupowane w tym samym czasie u tego samego dostawcy) czy też z różnych wersji Z2M którą parowałem moduły. (Jeden był dodany przynajmniej rok temu a drugi wczoraj wyjąłem z szuflady) Czy da się jakoś zmusić Z2M żeby przynajmniej testowo dodał ten świeży moduł jako _TZ3210_wdexaypg. Czy da się jakoś aktualizować te moduły (W Z2M nie ma ich w OTA).

obraz

Te małe różnice w nazwach _TZ3210_wdexaypg
na jednym widzę 2x dimmer 3 a na drugim 2x dimmer 4 to dość duże różnicę w oprogramowaniu. Sam model też inny TS11OE TS1101

2x dimmer 3 i 2x dimmer 4 to moje nazwy w Z2M. Same moduły zgłaszają się jako _TZ3210_wdexaypg i _TZ3000_7ysdnebc ale wierz mi wyglądają tak samo, kupowałem je w tym samym czasie i tym samym miejscu.

To jak widać nie są takie same moduły
| _TZ3210_wdexaypg | _TZ3000_7ysdnebc |
W samym urządzeniu nie zmienia się jakiegoś trybu ?
Sprzedawca wcisnął co miał.