edit - i niestety właśnie addon po niecałym tygodniu pracy zaliczył wywrotkę typu white screen… ( ten problem jest znany od dawna, a wersja 1.2.0 sypała się w zależności od swojej fantazji co 1-2-3 dni, 1.1.1 była u mnie stabilniejsza ale non-stop zmienia mi się konfiguracja, więc źródło raczej nie do namierzenia, a nie mam czasu by przysiąść nad ograniczonym dashboardem specjalnie tylko do użytku z tym addonem)
Co ciekawe przy teraz wywrotce użyte zasoby spadają do bardzo niskich,
Widzę że autor dzielnie walczy i pozbył się prawie wszystkich zgłaszanych issue ale mój się trzyma jako nierozwiązany porzuciłem inne testy ale widzę że kilku użytkowników dodało swoje przemyślenia do wątku i stwierdzili że na qutebrowser działa to lepiej niż na luakit więc może się jeszcze sporo pozmieniać w tym dodatku.
@angler
Początkowo 1.3.0 przywróciłem z backupu (nauczony doświadczeniem z ubiegłych lat przy każdej aktualizacji robię, w każdym razie staram się robić, cząstkowy backup i nie rozumiem czemu domyślnie ta funkcja backupów jest wyłączona - tzn. rozumiem HA green pewnie był motywacją takich zmian, no ale sobie włączyłem), ale wersja 1.3.1 miała zawierać hotfix na autologowanie niezgodne z HA core >=2026.4.0 (a nie będę już wszystkiego cofał), ale istotnie aktualizacja 1.3.0 → 1.3.1 nie działa jak należy.
Więc odpuściłem temat (klawiatura w laptopie - szajsowatym dellu, mi się definitywnie skończyła i to był pilniejszy temat do ogarnięcia), teraz mnie zmotywowałeś.
Sytuacja trochę przerosła autora (popatrz na ilość zamkniętych issues na dokładnie ten temat), ale wbrew pozorom jest rozwiązanie - trzeba zainstalować wersję wypuszczoną w branchu testing
(dlatego twierdzę, że przerosła, bo zamiast wypuścić wersję beta czy o jakimkolwiek kolejnym numerze)
czyli trzeba dołożyć lub podmienić sobie w Sklepie repozytorium z linkiem do https://github.com/puterboy/HAOS-kiosk#testing
(uwaga jeśli to druga kopia to będzie miała identyczną wersję z masterem/mainem/czy tam stable, które nie działa)
Ten addon ma inny ID więc miej konfigurację normalnej wersji pod ręką.
Nie zmienia to faktu, że 1.3.1(-testing) działa u mnie równie źle (wywraca się po jakimś czasie pracy i produkuje nieskończoną ilość logów, więc to może być tragiczne dla samego HA) jak wszystkie wersje które wyszły po 1.1.1
@boskikak nie wiem o czym mówisz, ale z tego co widzę prędko raczej nie rozwiążą (więc na twoim miejscu issue był zgłosił do karty która się nie chce wyświetlać jak należy na każdej przeglądarce)