Mam problem z aktualizacja ESP Home z 2024.8.0 do 2024.8.3 pojawia się taki komunikat:
Wklej to jako tekst… (przede wszystkim logi muszą być jako tekst, a obrazek tylko może być dodatkowo).
Ale wygląda na to że kogoś poniosła fantazja przy zmianach na repozytorium (które wykorzystuje teraz nowe gadżety OTA).
Jeśli nie włożyłeś nic od siebie w konfigurację, to pobierz bina z nowego repo i wgraj jak to robiłeś kiedyś (tak jakby płytka była nowa).
PS @Lomax1983 twój post tu nie pasuje , to powinien być osobny wątek… bo nie ma nic wspólnego z tym co tu pisano wcześniej. edit - wydzielone
Ok spróbuje wgrać wszystko na nowo. Czy mogę prosić o przeniesienie na nowy temat. Zasugerowałem się tytułem i działem esphome akttualizacja.
Logi
INFO ESPHome 2024.8.3
INFO Reading configuration /config/esphome/esp32-bluetooth-proxy-106fd8.yaml...
Failed config
packages: [source /config/esphome/esp32-bluetooth-proxy-106fd8.yaml:4]
Failed to load packages. esp32-generic.yaml does not exist in repository.
esphome.bluetooth-proxy: github://esphome/bluetooth-proxies/esp32-generic.yaml@main```
To ja może powtórzę, bo przeanalizowałem problem mimo, że wcześniej nie dostarczyłeś logów w formacie jak należy.
Projekt na bazie którego miałeś firmware zmienił się totalnie po zmianach w możliwościach OTA, nadal nic nie wspominasz, że modyfikowałeś YAMLa, więc zrób to, co napisałem.