Szukam gotowego urządzenia z portem LAN na które będę mógł wgrać EspHome, przeszukałem internet, niestety znajduję przede wszystkim płytki DIY, a zależy mi na gotowym urządzeniu.
Założenia są takie:
Sterowanie dwoma przekaźnikami
Odczyt temperatury 1Wire
Co do możliwości podłączenia magistrali 1Wire pod wyprowadzone na obudowę GPIO musisz się upewnić samemu. Przede wszystkim sprawdzić czy nie występuje niebezpieczne napięcie.
Płytka ma mieć zablokowany dostęp do internetu i tu moje pytanie czy jest możliwość zastosowania takiej konfiguracji żeby pominąć pobierania czegokolwiek z zewnątrz?
Wiem że KinCony KC868-A4S tego nie ma, ale z kolei jest droższa
To jest (moim zdaniem) zdalny komponent używany w procesie kompilacji firmware ESPHome, jak sądzę (bo pokazałeś tylko urywek YAMLa bez linka źródłowego !!)
edit - to jest link do tego komponentu
Dziękuję za odpowiedź.
No właśnie mam wątpliwości czy jest tylko przy kompilacji z tego powodu ze jest w kodzie refresh: 60s
Generalnie chodzi o sterowanie wentylatorami (nadmuch wyciąg- nie rekuperacja) na podstawie temperatury i to mam już ogarnięte prototypowo, a sam ha ma służyć do sterowania wg harmonogramu. Cała komunikacja ma się zamknąć lokalnie (HA-ESP)
Ten refresh w tym miejscu oznacza jak często kompilator ma sprawdzać aktualizację, tak krótki czas gwarantuje pobranie najnowszej wersji komponentu praktycznie przy każdej kompilacji.