EspHome - komunikacja LAN

Dzień dobry

Szukam gotowego urządzenia z portem LAN na które będę mógł wgrać EspHome, przeszukałem internet, niestety znajduję przede wszystkim płytki DIY, a zależy mi na gotowym urządzeniu.
Założenia są takie:
Sterowanie dwoma przekaźnikami
Odczyt temperatury 1Wire

Dzięki za link
na pewno się przyda :grinning:

EDIT:
Z gotowych urządzeń pod LAN są Shelly w wersji Pro.
Przykład, to

Co do możliwości podłączenia magistrali 1Wire pod wyprowadzone na obudowę GPIO musisz się upewnić samemu. Przede wszystkim sprawdzić czy nie występuje niebezpieczne napięcie.

Dziękuję z podpowiedzi, przejrzałem chyba wszystkie dostępne płytki i zauważyłem że Dingtian DT-R008 w konfigu maja zaszyte

external_components:
  - source: github://kecajtop/dtr0xx_io@master
    refresh: 60s
    components:
      - dtr0xx_io

Płytka ma mieć zablokowany dostęp do internetu i tu moje pytanie czy jest możliwość zastosowania takiej konfiguracji żeby pominąć pobierania czegokolwiek z zewnątrz?

Wiem że KinCony KC868-A4S tego nie ma, ale z kolei jest droższa :slight_smile:

To jest (moim zdaniem) zdalny komponent używany w procesie kompilacji firmware ESPHome, jak sądzę (bo pokazałeś tylko urywek YAMLa bez linka źródłowego !!)
edit - to jest link do tego komponentu

Swoją drogą jakoś musisz dostarczać sygnał czasu, jeśli odetniesz internet, to chyba musisz domontować do tego GPS…
https://esphome.io/components/time/gps.html

Jakkolwiek sam HA też nie działa bez internetu, więc nie do końca rozumiem te kombinacje z odcinaniem internetu tam gdzie jest potrzebny…

Dziękuję za odpowiedź.
No właśnie mam wątpliwości czy jest tylko przy kompilacji z tego powodu ze jest w kodzie refresh: 60s
Generalnie chodzi o sterowanie wentylatorami (nadmuch wyciąg- nie rekuperacja) na podstawie temperatury i to mam już ogarnięte prototypowo, a sam ha ma służyć do sterowania wg harmonogramu. Cała komunikacja ma się zamknąć lokalnie (HA-ESP)

link do całego kodu:

Ten refresh w tym miejscu oznacza jak często kompilator ma sprawdzać aktualizację, tak krótki czas gwarantuje pobranie najnowszej wersji komponentu praktycznie przy każdej kompilacji.

Rozumiem, dziękuję za pomoc :slight_smile: