EverBlue Cyble Itron v2.1 (431 MHz)

Cześć.
Na początek przepraszam jak temat był.
Na prawdę szukałem ale nie znalazłem.
Na necie widziałem temat : CC1101 RF433 and ESP32 - #2 by neel-m - ESPHome - Home Assistant Community

Mam licznik jak w temacie i chciałem sobie go zintegrować w HA w panelu energia.
Dodam, że jestem świeży w temacie , bo wiekiem już niekoniecznie :slight_smile:
Jeszcze nie mam nawet ESP32 ani tego modułu cc1101 na 433MHz.
Od razu się zastanawiam czy będzie on działał z moim licznikiem na którym jest napisane 431MHz.
Czy ktoś z Kolegów lub Koleżanek może mnie naprowadzić jak podejść do tematu?
Co kupić ? czy wystarczy to co napisałem ? Skąd wziąć program do obsługi tych odczytów?
Zacząłem sie bawić HA i mam jeszcze do zintegrowania pompę ciepła Panasonic serii H (tu chyba prosto nie bedzie) i mam falownik SolarEdge , ktory też bym chciał mieć w HA. Z Falownikiem wyczytałem, ze potrzebuje API Key ale nie mam go na portalu z mojej instalacji bo nie mam dostępu Admin.
Na początek chce z licznikiem wody zawalczyć. do SolarEdge już otwarłem case techniczny z pytaniem skąd mam wziąć ten APi Key, a pompę zostawie na sam koniec. :slight_smile:

pozdrawiam,
Marek

Ani młody wiek, ani zaawansowany nie zwalnia z trzymania się kliku podstawowych reguł

1. jeden problem = jeden wątek
  2. reguły umieszczania wątku w najbardziej pasującym miejscu (Home Assistant jest w sumie mało pasującym do tego o co pytasz), ten wątek przeniosłem, ale to daremne działanie…

Ale do sedna

Ten wątek nadaje się w zasadzie w kubeł i wynika to z faktu na co się powołujesz… a konkretniej straciłem czas na czytanie wątku o sterowaniu roletami, a nie odczycie twojego konkretnego modelu licznika wody (zakładam, że omyłkowo wkleiłeś jakiś link od czapy, albo nie daj boże “słyszałeś, że coś dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele”).

Ale może podprowadzę kwestię poszukiwań - lupka jak widać wiele nie dała, ale mamy też tagi itron - tam zajrzyj, przeczytaj i ewentualnie dołącz się z pytaniami NA TEMAT i we właściwym wątku.