Witam,
Panowie co sądzicie o chłodzeniu falowników poprzez wentylatory, głownie pewnie wykorzystywane latem. Mój pomył.
Wentylatory poniżej 2-4 szt w zależności co znajdę- pewnie na 230 V i regulator ON/OFF ze stałą predkością.
Wentylatory poniżej 2-4 plus HA np. mamy dane z sofara o temp falownika i np. buudowa cos na zasadznie termostatu i regulowanie predkosci wentylatora w zależności od temp.
Chłodzenie falownika gdy jest wysoka temperatura jak najbardziej zwiększa jego żywotność oraz skuteczność.
ON/OFF Regulator temperatury Sonoff THR316D z herm. sensorem temperatury 108 zeta z wyświetlaczem.
Główne cechy urządzenia:
Podłączenie zewnętrznego czujnika (Port RJ9) pozwala na pomiar temperatury i wilgotności w czasie rzeczywistym i historycznym (na wykresie)
W zestawie znajduję się hermetyczny czujnik temperatury z wtykiem RJ9 - Z507
Działa bez konieczności kupowania dodatkowej bramki - łączy się bezpośrednio z naszym routerem WiFi
Powiadomienia przychodzące na telefon
Przekaźnik w wersji 16A (do 3600W)
Urządzenie wyświetla na ekranie aktualną temperaturę i wilgotność
Dzięki zwiększonej pamięci mamy pogdląd historii danych z 6 miesięcy
Nowo zmodernizowany chip ESP32, 50% większa prędkość niż chip POWR2
Rozbudowane funkcję w automatyzacji - np. wyłącz urządzenie po przekroczeniu określonej wilgotności, temperatury!
Rozmieszczenie śrub mocujących uniemożliwiające spowodowanie zwarcia podczas podłączania!```
zamontowany po okresie letnim , więc nie wiem… myślę że ponad 60 na pewno będzie bo wersja 8.8 G3 Sofara ma tylko radiator, w wersji hybrydowej już jest wentylator @artpc dziękuje za info- mam coś bez wifi Mikroprocesorowy regulator temperatury TROL 9100 tylko bez “smart” i ON/OFF na plus to 230V odpada zabawa z zasilaczami i czujka PT100 zdecydowanie lepsza od 18B20.