Przesiadłem się w bramie przesuwnej ze sterownika Supla na gateBoxa Pro.
Wszystko działa ale mam taki problem że mam zamienione w encji gateboxa przyciski. Brama zamknięta (stan z kontaktronu) ale mogę ją otwożyć tylko przyciskiem “Zamknij” i analogicznie brama otwarta (kontaktron) i mogę zamknąć przyciskiem “Otwórz”. Pytanie czy da się pod HA zamienić jakoś stan tych przycisków?
Da się… uprzedzając pytanie “jak?”, to należy podać więcej danych (nawet linku do sprzętu nie podałeś).
Swoją drogą, skoro jest natywna integracja z HA dla Blebox to bardzo dziwne, że masz odwrócone stany encji w HA. Może coś masz źle skonfigurowanie po stronie tego urządzenia? Może jest coś na ten temat w instrukcji?
Może podłączyłem jakis kabelek źle do mechanizmu bramowego tylko nie chce mi się wychodzić teraz na deszcz i kombinować.
Urządzenie: gateBox PRO - profesjonalny i bezpieczny sterownik do bram WiFi
Napęd bramy FAAC 740
Czasami lenistwo doprowadza do opłakanych skutków, wypadków a nawet śmierci, przykładów z życia wziętych można by tu mnożyć. Najlepsze zabezpieczenia potrafią szwankować.
Tym bardziej kombinowanie przy elektryce na deszczu
Zdanie wykręt. Posiadasz zapewne w domu zabezpiecznie którym możesz rozłączyć ten obwód.
@plzws Dla każdej encji można zmienić nazwę
Wystarczy kliknąć w ustawienia i w nazwa możesz wpisać co chcesz otwórz, zamknij ,przymknij ,uchyl … .
Natomiast identyfikator encji pozostaje bez zmian.
Mam ten sam problem zarówno w bramie garażowej jak i wjazdowej. W Google home i wBox pokazuje dobrze tylo w HA jest odwrotnie. Udało się może komuś to rozwiązać?