Zainstalowałem bazę Influx oraz grafanę i jak chcę utworzyć wykres to nie mam możliwości wybrania entity na liście WERE bo lista jest pusta jak na załączonym screenie, stawiałem HA od nowa i jeszcze prawnie nie mam w nim nic ale jakieś pomiary są już przez HA pokazywane i wykresy też tyle tylko że nie mogę tego utworzyć w grafanie, gdzie może leżeć problem ?
hmm, dalej to samo
nawet jak uzupełnię measurement jak wybieram cokolwiek to nic mi się nie podstawia nie mam żadnego wyboru a powinna się pojawiać lista paru pozycji do wyboru
Jak kliknę w WHERE + to powinna mi się rozwinąć lista z której wybieram ENTITY_ID a ja tego nie mam i tu jest problem
a w influx masz te dane ?
jeśli masz … to sprawdź jak skonfigurowałeś grafanę.
korzystałeś z tego tutoriala, który podesłał @artpc w tamtym wątku ?
możesz skorzystać z automatycznego tłumaczenia …
to Twoja baza więc ją wybierz i zobacz czy jakiekolwiek dane trafiają do bazy a potem do grafany…
No to masz odpowiedź, nic nie trafia do bazy bo skopałeś konfigurację bazy, zacznij od obejrzenia tutoriala i postępuj zgodnie ze wskazówkami, prościej się już nie da…
- wpis w HA configuration.yaml dotyczący bazy
- konfiguracja bazy w Influx wraz z użytkownikami i odpowiednimi uprawnieniami itd …
a widzisz, ja nie mam żadnego wpisu w configuation.yaml dotyczącego bazy
edit: zapomniałem uzupełnić configuation.yaml po uzupełnieniu jest ok i teraz mogę wybierać dane do wykresów
dzięki za naprowadzenie