Grid czy mieszane stosy

Mam dylemat. Do tej pory po prostu dodawałem do dashboardu co było mi potrzebne do sterowania, bez zastanowienia sie nad wyglądem. Bardziej mi chodziło o to, by to po prostu działało. Jakoś. Teraz chcę to “ubrać” w jakiś sensowny wygląd. Szukając inspiracji na necie, na YT znalazłem kilka ciekawych pomysłów i różnych rozwiązań. I jakoś próbuję to teraz ogarnąć. Na pewno jako główny kafelek będę się opierał na button-card, bo chyba ma największe możliwości. Tylko sam button należy wstawić w formę, która będzie je układała na dashboardzie. Dobrze myślę? I rozwiązania, jakie widzę to grid albo mieszanka stosów pionowych i poziomych. Co lepsze, by zachować układ/formę?

Jak dla mnie jeżeli chodzi o układ strony Typ widoku to kafelki
Screenshot - 06.01.2022 , 20_38_12

Też tak mam, ale potem dodajesz same buttony, czy układasz je w formy typu siatka, czy stosy? Coś takiego sobie tworze jak tu:

To, co na górze to właśnie siatka, a w niej buttony. Jeszcze muszę znaleźć pomysł jak w “klocku” time wstawić aktualny czas. Gdzieś to widziałem, ale nie wiem gdzie :slight_smile:

Wszystko zależy od tego jak ma wyglądać dana strona, kwestia gustu i dopasowania .

Zegar

- type: state-label
            entity: sensor.date
            style:
              font-family: DJBGetDigital
              font-size: 10px
              color: rgba(253,0,59,0.8)
              left: 62.4%
              top: 39%

Screenshot - 06.01.2022 , 21_15_11

Screenshot - 06.01.2022 , 21_18_18

@gregusz @krskrab