HA integracja LG ThinQ błędy

A masz jakąś niestandardową integrację (tj. komponent niestandardowy)?
To czemu nie podałeś linka do jej repozytorium??
Liczysz na szklane kule u osób które mogłyby potencjalnie pomóc czy co?

Na filmiku podlinkowanym kilka postów wyżej gość nie opisuje niczego ściśle związanego z LG tylko pokazuje jak wykorzystać niestandardowe karty (m.in. niestandardową Button Card by @RomRider do fajnych wizualizacji (akurat na przykładzie integracji z LG), ale nie widzę przeszkód by to wykorzystać do wizualizowania jakiejkolwiek innej integracji…

Obecnie ta karta jest jedną z wielu w projekcie

Ręce opadają… i co? ten komponent nie ma swojego repozytorium, że muszę oglądać jakieś filmy?

Chodzi o to?

Wiesz, że ten link powinien być w pierwszym poście tego wątku? podany w momencie zadawania jakiegokolwiek pytania

oczywiscie ze ma :slight_smile:

SmartThinQ LGE Sensors

Czad, a link GDZIE jest?
będziemy się tak bawić w kotka i myszkę?

komponent, który podlinkowałem oczko wyżej dziś się nazywa
LG ThinQ Devices integration for HomeAssistant

i wszystko jasne :wink:
Musze usiąść przy tym i pokombinować :wink:

Nic nie jest jasne, nie wiem czemu usuwasz posta który mógłby pomóc wielbicielom wideo.

chciałem edytować ale źle nacisnąłem

Nie ma sprawy można cofnąć usuwanie.

Nadal nie wiemy na 100% czy komponent niestandardowy jest tym, który używasz, ale zgaduję że tak.

Nie mam LG więc wiele nie pomogę, ale widzę, że korzysta z config flow, czyli jeśli sobie połączysz pralkę czy suszarkę (zgodnie z dokumentacją komponentu) z chmurą, to encje wygenerują się same przy prawidłowej konfiguracji Integracji tego komponentu.

Cała reszta tam opisana, to skrócona lekcja z posługiwania się HA, czyli jak wydobyć zawartość atrybutów z encji, oraz jak stworzyć fajne wizuale z wykorzystaniem niestandardowych kart (jedno i drugie w sumie już nie ma nic wspólnego z LG).

Cała zabawa z tworzeniem encji z atrybutów to właściwe korzystanie z dokumentacji oraz z Narzędzi Deweloperskich w HA.

ja mam standardowy do lg, a ta konfiguracja karty to do wszystkiego mo zna użyć, mi si e podoba ta estetyka i cały dashboard mam taki