HA zawiesza się czasem restartuje podczas aktualizacji sensorów

Hej!
Miewam ostatnio bardzo dziwny problem, na ktory rozwiązania szukałem zarówno na polskich jak i zagranicznych forach. Po zmianie telefonu z S23 na S25 podczas gdy aplikacja na telefonie wykonuje Aktualizację Sensorów, system HA staje sie niedostępny czasem nawet zawiesza sie na tyle, że potrzebny jest restart (systemu jak i samego urzadzenia RPI4).
Szukałem czegokolwiek w logach, przegladalem który dodatek może powodowac te problemy ale nie znalazlem nic szczegolnego.
Wylaczylem w aplikacji sensory i sytuacja nie powtarzala sie przez dluzszy czas, przeinstalowalem aplikacje wlaczylem sensory system prawie od razu sie zawiesil.
Czy ktos moze mial podobne doswiadczenia, wie z czego moze wynikac taki problem?
Bede wdzieczny za wszystki rady!

Masz jeszcze ten S23?
Zrób to samo na nim.

Na S25 sprawdź jak działa aplikacja w wersji minimal

z innej beczki, najczęstszy problem z instalacjami na malinie, to konająca karta TF

Dzięki za odpowiedź, S23 już nie mam mogę sprawdzić na innym telefonie z androidem - zobacze :slight_smile:

A wiem wiem dlatego mam rpi4 plus sama instalacja na dysku SDD i wszystko dziala pieknie juz od ponad 2 lat

Rozumiem że aplikacja na Telefonie zainstalowana na nowo i pod inną nazwą?
Takie natychmiastowe zawieszanie urządzeń to z reguły SPAM wysyłany przez jakiś sensor, bug, co skutkuje zabiciem procesora lub przepełnieniem pamięci.

Przeinstalowana i pod inna nazwa.
SPAM - ale pytanie jak znaleźć taki wadliwy sensor czy bug?

Wyłącz wszystkie, a potem włączaj pojedynczo, odczekując jakiś czas.