Mój HACS wygląda tak jak na foto przeszukiwałem forum chyba nikt się nie spotkał z takim problemem, co jest nie tak?
Dlaczego uważasz, że to problem. Jeśli dobrze pamiętam powyższy interfejs jest dostępny od ponad roku.
w wszytych poradnikach widzę taki wygląd, w moim wyglądzie nie bardzo wiem jak dodać nowa integracje.
Jeśli poradniki (już wiekowe) są Twoim źródłem wiedzy to faktycznie jest problem.
Wystarczy w miejscu szukaj wpisać to czego szukasz:
Dzięki nie znalazłem tego co szukałem ale dodadłem nowe repozytorium.
Wierz mi to nie są stare poradniki np z kwietnia tego roku,
ajakubekAndrzej Strzał w 10, jednym trafnym postem rozwiązałeś problem z którym się głowiłem kilka dni, nie wierze jak na to wpadłeś, dzięki wielkie nie dawało mi to spokoju.
Witam mam ten sam problem tylko nie mam tej funkcji o opcjach. Muszę usunąć i jeszcze raz zainstalować hacs czy jest jakiś inny sposób
Wydaje mi się że wszystko z twoim HACS jest ok. Od wersji 2.0 zmienił się wygląd. dlatego wiele poradników z internetu jest mylących.
to fakt, ale ja już dawno to instalowałem i właśnie chciałbym mieć wygląd taki jaki był przedtem jak dla mnie był bardziej przejrzysty
A to nie pomogę. nie wiem czy w ogóle się da.
no właśnie też się zastawiam. Może przy jak bym usunął i zainstalował jeszcze raz, nie zaznaczał tej opcji eksperymentalnej to może miałbym stary wygląd.
Wiele miesięcy temu była informacja o tym, że “klasyczny” interfejs zostanie usunięty, zamiast tego jest względne ujednolicenie interfejsu z HA (filtrowanie itd.) oraz znacznie głębsza integracja z HA (m.in. powiadomienia o aktualizacjach komponentów niestandardowych są teraz razem z wszystkimi innymi aktualizacjami, a nie osobno jak w starym interfejsie, powiadomienia o konieczności restartu HA są zintegrowane z Naprawami itd.).
Stare GUI już nie wróci, do nowego można było się przyzwyczajać już ze 2-3 lata włączając funkcje eksperymentalne (dzięki temu zostało ono dość sensownie doszlifowane).
Nie masz czego żałować - na instalacjach produkcyjnych miałem interfejs klasyczny, tylko na instalacji testowej używałem nowego (a i to nie zawsze, w tym nie ostatnio) i do nowego przyzwyczaiłem się w kilka dni (mam też wrażenie, że wyszukiwarka w nowym działa znacznie lepiej).
No to jak starego interfejsu nie ma to trzeba się przyzwyczaić do nowego dzięki na odpowiedz