Witam , próbuję dodać integrację hass_agent_mediaplayer .
niestety nie działa . to znaczy nie ukazuje się w encjach .
podałem ip kompa
Note: it won’t be of much use if you don’t have HASS.Agent installed & configured on at least one PC (or Windows based device).
Na PC HASS Agent działa poprawnie?
na kompie działa poprawnie , skróty klawiaturowe działają tylko nie mam po dodaniu w yaml konfiguracji mediaplayera
może jest błąd w pliku konfiguracyjnym
media_player:
name: "hass agent test mediaplayer"
platform: hass_agent_mediaplayer
host: 10.0.0.5 tu wstawiłem adres mojego kompa
port: 5115 [optional]
nie , zmienne ip
pojawiła mi się encja hass agent mediaplayer update
Edit:
@krskrab dziękuję działa, błąd w spacjach
Podepnę się , bo walczę z tym samym problemem (chyba).
Nie wykryło mi encji media_player. Widzi różne inne, na dwóch komputerach ale playera nie… nie mogę dodać wpisu w yaml, bo “krzyczy”, że nie znalazł encji player.
Autor integracji wyjaśnił temat - nie obsługuje windows 7.
Aktualnie ja walczę z tym tematem. Windows 11. Encje z HassAgent są widoczne w HA i mogę na przykład robić głośniej ciszej na PC albo przełączać światła skrótami z klawiatury. Problem jest tylko z media playerem, którego nie widać w HA.
Integracja zainstalowana:
Media player odpalony:
Uruchomiłem też local API chociaż nie wiem czy to jest potrzebne:
Nie widać tego w HA:
natomiast w MQTT coś jest ale na przykład jak zmieniam głośność to nic się nie zmienia:
W tym wątku znalazłem konfigurację i gdy robię u siebie tak:
media_player:
- platform: onkyo
host: 192.168.0.227
name: receiver
media_player:
name: "hass agent mediaplayer"
platform: hass_agent_mediaplayer
host: 192.168.0.171
port: 5115
To sprawdzając konfigurację dostaję ostrzeżenie:
Onkyo działa bez problemu ale też tu wkleiłem bo może to trzeba jako jedno a nie dwa jakoś zrobić?
Ogarnąłem, nie tę integrację po prostu dodałem. Zamiast HASS.Agent trzeba dodać HASS.Agent MEdiaPlayer plus konfiguracja. Ale nadal mam jakiś dziwny problem. Do amplitunera (widoczny jako media_player) używam karty Mushroom:
Gdy robię duplikat tej karty i podmieniam w niej encję na hass_agent_mediaplayer to widok jest taki:
Da się coś zrobić żeby dla HassAgenta też był ten pasek głośności?