Witam.
Mam zintegrowany z home assistant dzwonek do drzwi unifi g4 doorbell przez integrację unifi protect i było by wszystko naprawdę super gdyby nie irytujące trzeszczenie głośnika dzwonka w momencie gdy odtwarza dźwięk wysłany z HA za pomocą media player. tts, mp3, wav bez rożnicy są trzaski w głośniku dzwonka.
Dzięki za odpowiedź.
Nie mogę odpalić pliku lokalnie czyli ścieżka /local/tmp/ttsMP3_darek.mp3 ponieważ wywala Unknown Error, ta sama ścieżka na głośniku google działa.
Jakby to wskazywało problem w samej integracji dzwonka, a być może tylko nie odnajduje lokalizacji pliku ale nie wiem jak miałbym wskazać ją inaczej .
Plik nie ma znaczenia , nie chodzi o jeden konkretny. każdy który odtwarzam na głośniku g4 trzeszczy.
np. dzwięk systemowy dzwonka g4 jest czysty, ale już ten sam przesłany przez HA trzeszczy.
To nagraj to trzeszczenie i wrzuć załącznik, bo trzeszczenia jest milion rodzajów, a nie opisałeś jak trzeszczy.
Daj linka źródłowego do systemowego pliku (lub załącznik, skąd go w ogóle masz?)
Oba nagrania mają typowe obawy przesterowania.
Czyli mówiąc prościej - pliki trzeba wyrenderować z cichszym dźwiękiem.
Dlatego chętnie bym “obejrzał z bliska” jakiś fabryczny plik i plik, który generujesz w HA.
(i do tego potrzeba mi załącznika spakowanego zipem z takimi surowymi plikami)