Jestem na etapie montażu złączek za wodomierzem i chciałem się poradzic co zamontować żeby w przyszłości móc to kontrolować i chronić jednocześnie przed zalaniem
Zamiast korzystać z gotowych rozwiązań jak nakładki na zawory tuya albo zawory z czujnikami zalaniowymi myślę by wykorzystać zawór z siłownikiem HP Control A83. Jaką wersję wybrać jeśli chodzi o napięcie oraz ilość żył?
Czy dobrze rozmieściłem czujniki i z czym powinienem je zintegrować? Niektóre czujniki montuje się na trójnikach a inne są gotowe z gwintami prawda? Szukam jakichś niezawodnych co nie będą korodować ani ograniczać przepływu. Które byście doradzili?
Myślałem też o montażu gotowego zaworu Sonic Wifi z Watergate który ma czujniki temp, przepływu, chyba ciśnienia i monitoruje ultradzwiękowo wycieki ale jakoś nie chce mi się wierzyć że się sprawdzi i wykryje najmniejszy wyciek.
To czego oczekuję to:
-
Możliwość automatycznego przemywania wstecznego filtra Herz wg informacji czujnika ciśnienia nr 1 i 2.
-
Informacja o wymianie zapchanego wkładu sznurowego wg informacji z czujnika nr 2 i 3
-
Zamknięcie plastikowego zaworu UPVC z siłownikiem nr 2 na odejściu na ogród w sytuacji pęknięcia rury w ziemi wg in z czujnika przepływu nr 1. Czy czujnik ma być przed czy za zaworem? Wg mnie to chyba wszystko jedno.
-
Informacja o przepuszczającej spłuczce i innych nieszczelnościach wg czujnika przepływu nr 2. Czy będzie na tyle wrażliwy żeby to wykryć?
-
Czujniki zalaniowe zintegrowane z zaworem z siłownikiem nr 1 - tu musi być 7 żyłowy? Jakie czujniki zalaniowe zastosowac?
Czy siłowniki A83 są tylko na przyłącza ISO5211 czy można je zastosować pod inne zawory?
Czujniki ciśnienia chciałbym mosiężne z uwagi na mosiężne kształtki. Nie chcę mieszać materiałów bo wiem że może zajść korozja na styku różnych materiałów. Czy znajdę takie?