Od kilu dni przestała mi działać integracja googla do lokalizacji. Wszystko śmigało i przestało. Macie jakieś informacje czy google coś zablokował. Czy jest szansa na inną integracje która pociągnie lokalizacje z google maps.
wniosek - jest to skrajnie niszowa integracja, czyli niemal nikt jej nie używa
Skala jakości Legacy, czyli ta Integracja może nie być utrzymywana technicznie…
Jednak nie widzę świeżych issues GitHub · Where software is built więc albo tej garstce użytkowników to już wisi czy działa (jeśli nie ma żadnego maintainera), albo może nadal działa OK??
Dziękuje Ci bardzo za zwrócenie mi uwagi że nazwałem to dodatkiem a nie integracją, mój błąd (5 lat z HA i takie błędy - ehhh).
Jednak dzięki za odpowiedz, czy nie orientujesz się czy jest jakiś inny sposób importowania do HA lokalizacji z google maps?
Nigdy mnie to nie interesowało. Jak sam widzisz odzew był zerowy już wcześniej, odpowiedziałem tylko by przerwać ciszę… ale nie mam garści rozwiązań (wręcz ani jednego).
W sumie to nawet nie wiadomo o którą integrację chodzi - czy o integrację standardową Google → Goole Maps którą wkleił @szopen, czy o tą z HACS o której wspomniał @Fantom…
Jeśli o standardową to nie wiem , jeśli chodzi o tą z HACS to działa, może wygasły ciasteczka…