Integracja Integra 128 przez Satel GSM-X

Czy zintegrował ktoś może Integrę 128 poprzez moduł GSM-X LTE + nakładka GSM-Ethernet?
Mam taki moduł, ale dokumentacja integracji jest dość skromna. W drugiej lokalizacji mam ETHM-1 Plus i wszystko idzie z palca. Tu chciałem sobie polepszyć …
:smiley:

Jaką integracje masz na myśli?

No odczyt wejść, wyjść, uzbrajanie, rozbrajanie. Z tego co doczytałem, to opcja iOT w module dotyczy tylko wbudowanych w niego we/wy (???), Jest napisane, żeby połączyć kablem rs/rj moduł z centralą i wtedy uzyskuje się dostęp do centrali. Ale nie ma napisane w jaki sposób.

Nie o to było pytanie

Pewnie chodzi o integrację oficjalną (jest jakaś nieoficjalna?)

a w/g dokumentacji działa ona tylko z ETHM-1 Plus

Ale nie wiem, nie używam, jakkolwiek temat Satela powraca jak bumerang, stąd wiem, że raczej przez kilka lat chyba nikt się nie zajmował znaczącym rozwojem tej integracji (poza hotfixami i dopiero jest jakiś świeży ruch sprzed tygodnia, więc należy się spodziewać istotnych zmian w jakimś przyszłym dużym wydaniu HA core tj. zapewne w 2024.8.0 lub we wrześniowym).

Nie wiem na ile API innych modułów Satela jest zgodne z ETHM-1+ (od tego zależy czy się da czy nie, więc musisz poeksperymentować samodzielnie)

No a ma złącze Ethernet?, bo bez niego nie wiem jak chcesz uzyskać dostęp po sieci.