To znaczy, że nie czytasz uważnie. Oczywiście, że nie masz, bo to repozytorium raczej nie będzie domyślnie w HACS.
Też teraz chciałem się zalogować przez tą integracje i wywala błędne dane, ale tymi samymi przez www się loguję.
Rozmawiałem już z Compitem, mają sprawdzić sprawę, ale pewnie dopiero po weekendzie. A z innej beczki pojawiła sie nowa apka dla compitu. “Compit” (takie prościutkie GUI na androida) Według mnie do zwykłej obsługi lepsze niż iNext. Ale sama ciągnie dane z iNexta i tutaj logowanie działa OK.
Fajnie że o tym piszesz ,ja nie mam żadnego nano tylko sam sterownik r490 i inext.
Coś drgnęło można się już zalogować do integracji, ale encje nie działają i jak to tak ma wyglądać , że w dalszym ciągu nie będzie można niczym sterować ,zmienić trybu z poziomu HA to porażka. Tyle to mogłem już dawno temu wyciągać dzięki pomocy kolegów z forum np. przez nodereda , (jak się ma klucz API.)
niby Sterowanie, a to tylko encje z temp. i do tego niedostępne. Miejmy nadzieje, że to tylko testy, a wersja finalna mnie zaskoczy
Co jeszcze zauważyłem to , zmniejszyli opcje sterowania w samym inext,np brak sterowania krzywą grzewczą każdego z obiegów ,została tylko możliwość sterowania temperatury w trybie pracy ręcznej
Hej, drgnęło bo nie ma dnia żebym nie pisał do Compit lub wisiał na telefonie
Pojawiła sie aktualizacja 1.2 i u mnie działa już sterowanie w dwie strony z poziomu HA. zwłoka jakies 30s więc szbciej niż czasem z iNext.
To że okroili troche danych to akurat na plus. Dostęp zdalny nie powinien służyć do konfiguracji tylko do kluczowych parametrów, a im tego więcej tym wolniej wszystko działa. Zawsze mam zapewnienie że projekt HA jest rozwojowy i ciągle nad nim pracują, czekając aż pojawi się w oficjalnych dodatkach. Brakuje mi zdlanego sterowania mieszaczami ale to zupełnie inny temat.
To do czego ktoś tu podał linka NIE jest Dodatkiem.
To komponent niestandardowy.
Jeśli doprowadzą projekt do tego, że repozytorium będzie jako domyślne w HACS (ale nie w HA, bo do tego to jeszcze daleko - komponent dla homeassistant
nie może się nazywać homeassistant
…), to już będzie krok milowy.