Przeszukałem forum ale niestety nic nie znalazłem. Mam alarm Satel Versa i chcę to zintegrowac z HA. zasadniczo najprostszym i najskuteczniejszym sposobem wydaje się postawienie tego na ESPhome i komunikacja przez port do programowania. AIje podowiadają, że jest to wykonalne ale wolę się podpytać praktyków by nie wpakować się w większe koszty. Zasadniczo w alarmie mam tylko czujki ruchu które chcę zintegrować w HA bo znów w HA mam kontaktrony w oknach i inne elementy których nie chciałem mieć na kablu. Robił ktoś taką integrację?
Jeżeli jeszcze nie szukałeś to zobacz tutaj
Ile masz tych czujników PIR ? Kopanie się z zamkniętym protokołem i nie koniecznie czystym UART może lepiej zastąpić modułami wyjść. Dwa takie i masz 16 czujników w HA
Szukałem i czytałem. Ale niestety nie ma nic o mojej centralne.
Mam 11 czujek do tego dwie syreny i dwa manipulatory. Zasadniczo zależy mi by to tak zostało. Ale chciał bym mieć możliwość zintegrowania tego. W tej chwili alarm zasadniczo nie jest używany bo dzieciaki go nie załączają. Dodatkowo w HA mam już kontaktrony dodane o działa to bardzo dobrze. Stąd właśnie pomysł dodania Versy.