Integracja z Midea AC

Dlaczego piszesz, że musi być stara wersja?
Na stronie jest tylko:

Bo nie wiem jaka była droga rozwoju (nie jestem autorem!), a po drodze były radykalne zmiany.
Wersja 0.3.23 jest w 100% zgodna z @georgezhao2010, a nowsze już niekoniecznie, ale jeśli się uda migracja bezpośrednio na jakąś nową wersję to się pochwal. (w zasadzie nie ma co kombinować - zrób migrację na nową wersję zaoszczędzisz mnóstwo czasu, a tylko jeśli się nie uda, to wtedy pamiętaj o issue!)

To na co się powołujesz autor (@wuwentao) napisał w dokumentacji chyba w okolicach wersji 0.3.23 (być może wcześniej, a nie ma już śladów po wczesnym rozwoju, i myślę że wtedy niemal wszyscy użytkownicy zmigrowali, bo wersja od @georgezhao2010 była już wtedy w stagnacji od miesięcy).

Przećwiczyłem dziś migrację do GitHub - wuwentao/midea_ac_lan: Auto-configure and then control your Midea M-Smart devices (Air conditioner, Fan, Water heater, Washer, etc) via local area network.
Wszystko działa poprawnie, migrowałem od razu do wersji najnowszej.
Dzięki @szopen :slight_smile:

1 polubienie

Cześć, czy dziś jeszcze działa jakaś integracja Midea przez chmurę?

Próbowałem zainstalować polecaną tu w 2021 roku: Midea Aircon, ale chyba już nie będzie działać, a przynajmniej ja nie mogę uruchomić. Nie pojawia mi się żadne urządzenie po restarcie HA.

Wiem, że ta Integracja oparta na niestandardowym komponencie z tego dokładnie repozytorium (nie wiem czy obecnie jest domyślne w HACS, być może repo trzeba dodać jako niestandardowe do HACS) działa i jest utrzymywana

to jest integracja lokalna, ale do wstępnego połączenia wymaga chmury (lub znajomości danych uwierzytelniających) jeśli chcesz obsługiwać sprzęt z innej lokalizacji spróbuj połączenia VPN