Od czerwcowego wydania HA core 2024.6.0 jest dostępna wbudowana integracja IMGW-PIB która pokazuje stany wód (i jej temperatury jeśli są dostęne), a opcjonalnie można włączyć sensory pokazujące wartości stanów alarmowych dla danej lokalizacji (więc można zastąpić komponent niestandardowy wspominany w paru postach powyżej, z takich pobocznych kwestii widziałem użytkowników w statystykach jeszcze na becie czerwcowego wydania, więc mamy w PL co najmniej kilku beta-testerów HA w dodatku zainteresowanych tematem)
Witam. Czy IMGW-PIB Wam nadal działa czy przestało , bo mam 403 - dostęp zabroniony czy może tylko ja bana dostałem :D.
U mnie nie działa od 11 grudnia, nie miałem czasu zgłosić issue, ale by się przydało.
edit
UWAGA to może być ban na IP (miałem podgląd na 6 wodowskazów) - mam raport od innego użytkownika, że u niego działa… i to na aktualnych wersjach HA, czyli raczej problem nie ma powiązania z ewentualną aktualizacją (ale nie wiem, w zdalnej lokalizacji miałem 1 wodowskaz i przestał działać o innej godzinie, czyli może jednak aktualizacja i przegapiłem to?)
A jednak nie… w innej lokalizacji miałem hydro-IMGW a nie IMGW-PIB i też przestało działać…
Ja miałem tylko 1 wodowskaz ale wydaje mi się że to po jakiejś aktualizacji ale niestety pewien nie jestem czy po aktualizacji ani po której ani po jakiej choć u mnie wywaliło też proxmox ve, i również przestało zaciągać kalendarz z urodzinami google i mniej więcej było to w tym samym czasie.
No i fajnie, tylko pytanie jest takie - czy ja mam być jedyny odpowiedzialny za zgłaszanie issue?
Prawie 200 osób z tego korzysta, i tylko my dwaj mamy problem?
(Jakby rozumiem, że czas powodzi się skończył i wizualizacje stanu rzek sam przesunąłem w miejsce GUI gdzie nie zaglądam, ale mimo wszystko nie wiem czy trzeba czekać na kolejną powódź by ktoś zgłosił problemy?)
Dla informacji - IMGW-PIB znów śmiga.
Nie sądzę…
dobra widzę - aktualizacja komponentu wymaga aktualizacji HA core do 2024.12.4
chyba warto było o tym wspomnieć…