Witam czy ma ktoś sprawdzony jakiś inteligentny bezpiecznik jednofazowy z wifi który da się zintegrować z home assistant. Znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/inteligentny-wylacznik-din35-wifi-dla-tuya-32a-13841722964 ale nie jestem pewien czy to będzie ok. Może ktoś ma sprawdzone jakieś urządzenie. Z góry dzięki
To nie jest “bezpiecznik” tylko zwykły relay, jak smart gniazko.
Masz na myśli wyłącznik nadprądowy? Nie widziałem takich, ale może są, poszukaj.
Widziałem jakieś różnicowoprądowe, czyli “różnicówka”
Sorki to może napisze co chce osiągnać chciałbym zamiast bezpiecznika wstawić coś co będzie wyłączało i włączało prąd i żeby można tym zarządzać z poziomu home assistant
Nie możesz sie pozbyć bezpiecznika, możesz za bezpiecznikiem (po zabezpieczeniu obwodu) zainstalować dowolny smart moduł, najlepiej taki właśnie przystosowany do montażu na szynie DIN (TH35). Musisz uwzględnić maksymalne obciążenie takiego modułu, te 32A tego zaproponowane modułu poddał bym w wątpliwość. Zobacz produkty Sonoffa zaczynajace sie od “TH”. Możesz także w rozdzielnicy elektrycznej zainstalować dowolne moduły dopuszkowe po zakupie (wydrukowaniu) odpowiednich obudów, takich np.
Sterownik OXT ZigBee 50 A 1P TUYA
Działa z Z2M