Powiedzcie proszę, jak usunąć niepotrzebne już niestandardowe integracje lub elementy interfejsu instalowane poprzez HACS? Zainstalować prosto, ale jak się pozbyć?
HACS

Dzięki… ;)) Szukałem gdzieś przy kafelkach jak przy integracjach w samym HA. ![]()
A czy wiecie jak usunąć z HA ślad po używanej kiedyś integracji HACS, której repo już zniknęło z katalogu dostępnych integracji HACS?
Jedyne, co mi się udało, to wyłączyć tę usługę, dlatego na liście pozostaje szara. Ale chciałbym posprzątać to bardziej skutecznie i całkowicie pousuwać wszelkie jej ślady z HA. Niestety, opcja Usuń nie jest już dostępna, ponieważ sama integracja nie istnieje już w HACS, skąd pochodziła…
Jeśli dany komponent jest źródłem Integracji, to najpierw usuń Integrację, a dopiero potem sam komponent w HACS.
Nie zauważyłem, że wyżej odpowiadam na jakieś wykopalisko, ale generalnie należało usunąć Integrację, a dopiero potem komponent, ale dopuściłeś do usunięcia repozytorium (mogłeś to zignorować i zająć się tematem później bez usuwania repo).
Z tego co widać na obrazku powinieneś usunąć najpierw Integrację (klikaj w tym, aż znajdziesz Usuń… może to wymagać jednak najpierw włączenia)
Jeśli to była konfiguracja YAML, to trzeba się pozbyć tego YAMLa.
Następnie zrestartuj HA i (po restarcie) skasuj katalog z plikami zawierającymi komponent.