Witam i przepraszam za lamerskie pytanie - nie znam javascript’u i raczej się go nie nauczę dla moich trzech potrzeb na krzyż ale bez tego nie mogę sobie poradzić z powiadomieniami na telefon.
Chodzi o konkretną rzecz - jak umieścić zawartość wiadomości (czyli msg.payload jak rozumiem) w tytule takiego powiadomienia? Chodzi o “call service node”.
{“title”:“Co tu wpisać?”}
Jeśli wpiszę tu tekst - wysyła się ale na 100 sposobów próbowałem umieścić tu jakąś komendę i zawsze mam API error.
Oglądałem to zanim tu napisałem.
Przeglądałem też internet i dokumentację…
Mógłbym też oczywiście pójść na studia informatyczne ale ja po prostu zadałem proste pytanie o jeden szczegół…
Stworzyłem proces na podstawie filmu Artura o lokalizacji.
Jego zadaniem jest wysyłanie powiadomień, kiedy córka dotrze do strefy lub, którąś z nich opuści.
To co chcę osiągnąć - żeby cała wiadomość wysłana była w tytule powiadomienia.
Nie wiem jak sformatować pole Data w tym nodzie - potrafię tam wstawić tekst (“tekst”) ale nie potrafię tam wstawić msg.payload bo wyrzuca mi API error.
Pisze że musi być string
chyba +msg.person+ masz jako boolean
zmień tą wiadomość w funkcji na “test” to zobaczysz czy w niej jest problem
DATA cała usuń
i w funkcji dodaj title
zmień funkcje tworzącą wiadomość
message na “test” to zobaczysz czy w niej jest problem
w callservice DATA usuń wszystko
i w funkcji potem dopisz “title” : “test”,
i zobacz czy działa po kazdym kroku
a w ogole to zacznij od dodania debuga za funkcją tworzenia wiadomości to zobaczysz co Ci wysyła.
Ok, sprawdzę to (w tej chwili wpadłem tylko po kawę, więc później) ale od razu powiem, że wcześniej powiadomienia szły na maila i wszystko było ok, zresztą skopiowałem ten proces z filmu Artura.
Teraz zmieniłem wysyłanie z maila na aplikację w telefonie i sam czysty tekst idzie dobrze, bez błędu.
Napisałem 5 osobnych nodów i w nich po prostu “z palca” tekst powiadomienia i działa ale chciałem, żeby to jednak wciąż było “automatycznie”.
Działa, przychodzą powiadomienia takie jak chciałem, wprawdzie nigdzie nie użyliśmy pola “title” ale co za różnica, skoro jest tak jak ma być
Dziękuję po stokroć za poświęcony czas.