OK może zacznijmy od trybu bootloadera, bo czerwony błąd mówi o tym, że go nie uruchomiłeś
I taka uwaga o screenshotach rób je trochę mniejsze, okienka można pomniejszyć do rozsądnego rozmiaru by prezentowały sam sos (skoro i tak wycinasz inny może istotny kontekst), kilometrów czerni na dole też nie potrzeba…
w Xiao jest mało miejsca i klawisze są opisane skrótami
B to BOOT (de facto to nadal skrót - od bootloader mode)
R to RESET
metoda 1. wciskasz BOOT i podpinasz do USB, po kilku sekundach możesz puścić - to uruchamia MCU w tym trybie aż do momentu jego zrestartowania
metoda 2. MCU masz już podłączony do USB, wciskasz i trzymasz BOOT , następnie krótko klikasz w RESET i po paru sekunach możesz puścić BOOT - to uruchamia MCU w tym trybie aż do momentu jego zrestartowania
kolejna kwestia zazwyczaj trzeba flashować w trybie DIO
nie wiem czy przy 80MHz
zazwyczaj trzeba podać jakiś adres gdzie chcesz to wgrywać (pewnie jakieś zero?)
nie wiem czy COM3 to jest właściwy port (no sorry to musisz wiedzieć Ty), to ma być ten port, który pojawi się po uruchomieniu trybu bootloadera
no nie posiadam C6, więc nie mogę bardziej pociągnąć za rękę
S3, C3 i C6 nie są zgodne ze starymi flasherami (w ogóle to jest totalnie inna konstrukcja od ESP8266, ESP32, ESP32-solo1 i ESP32-S2, za to konstrukcyjnie C6 jest zbliżony do C3 i S3 więc jeśli jakieś narzędzia od czapy, to niech chociaż mają napisane w dokumentacji, że się nadają do C6)
ale Ty NIE masz ESP32, tylko całkiem inny ESP32-C6
gdybyś 100lat temu powiedział “mam Forda”, to by znaczyło, że masz Forda T, jeśli dziś powiesz “mam Forda”, to nikt nie zgadnie jaki to model, a historia płynie coraz szybciej (i nie bez znaczenia jest to, że Espressif przyjął idiotyczny sposób rozróżniania modeli)
niestety nie mam tyle wolnego czasu i cierliwości by się przekopać przez całą niezbędną dokumentację od C6 i ESPEasy
Spróbuj po najmniejszej linii oporu i użyj webflaszera (wymaga przeglądarki z obsługą webserial jak Vivaldi, Chrome lub Edge)
https://td-er.nl/ESPEasy/
sorry dziś nie działa
ale zastępczo możesz użyć tego od ESPHome (ma opcje wgrania softu podanego z palca) choć nie gwarantuję sukcesu (ale od biedy możesz wgrać jakiś pusty projekt ESPHome by się przekonać, że sprzęt w ogóle działa)
https://web.esphome.io