Kupiłem kamere imou cruizer 4mp.W aplkkacji chodzi poeknie ale jak ja wrzucic o ha ? W motionEye łaczy się ale ekran jest szary . A znowu po integracji z hacs imou life tez wszystko się skonfigurowało ale kamera hd niedostępna.Tak uo wszystko działa. Spróbować z Web rtc Camera czy cos innego bo juz niewiem
@Lukasz_T post bez żadnych linków do dokumentacji, do czegokolwiek. Proszę uzupełnij te informacje aby nie było trzeba tracić czasu na szukanie po internetach.
P.S. to nie złośliwość z mojej strony .
Integracja doda do HA jedynie sensory (encje) do sterowania kamerą
Kamerze przypisz stałe IP
Adres spróbuj z : Complete Imou IP Camera Setup Guide - ONVIF, RTSP and Tutorial Included
Przykładowy:
rtsp://admin:admin@192.168.1.20:554/cam/realmonitor?channel=1&subtype=0&unicast=true&proto=Onvif
lub
W Home Assistant wejdź w Konfiguracja
> Integracje
.
Dodaj integrację ONVIF i podaj dane logowania oraz IP kamery.
/
Jeśli kamera obsługuje RTSP, warto najpierw sprawdzić, czy streaming działa poprawnie poza HA możesz to zrobić w programie VLC lub innym odtwarzaczu wideo, aby upewnić się, że masz poprawny adres RTSP.
W onvif nie poĺaczy się.pisze ze zly url lub login.A napewno wpisywałem dobrze bo dakem tak jak w moutioneye ktory go odrazu wyszukał z automatu.
Na elektrodzie trafilem na to
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3868901.html
Kamera super i cena dobra ale chyba pod ha sie nie nadaje chyba ze ktos ma inny sposob
Znajdź swój model wygeneruj url i wypróbuj różne opcje… może trafisz
Zobaczę jutro z dahua