Potrzebuje zainstalowac 2 kamerki do których nie moge podjechac zasilaniem.
Zastanawiam sie nad kamera z panelami solarnymi - znajomy ma to nizej i mowi ze dziala super, nagrywalo mu nawet w zimie (czego sie obawiałem)
Pytanie czy macie z tym jakies doswiadczenie / możecie sie podzielić dobrym modelem?
Oczywiscie must have to integracja z HA / osiagalnosc po IP, najchetniej bez tych badziewnych chinskich apek z reklamami…
Konkretnego modelu nie doradzę , ale powinna być podpisana jako Onvif - jest wtedy gwarancja, że HA będzie obsługiwał. W innym przypadku musi sprawdzać czy dla danego modelu jest integracja.
W budżecie Alie.. nic wartego uwagi nie znajdziesz.
P.S. Dodam jeszcze, że kamery zasilane z solara (bateryjne) przechodzą w stan uśpienia i łączą się do sieci tylko gdy coś się wydarzy. Więc prawdopodobnie obrazu online nie utrzymasz lub zbyt szybko wyczerpie się bateria… taki kompromis.
Dzieki - nietety nie ma nic w opisie. No nic zamowilem najwyzej oddam.
Kolega pokazywal mi podglad z tej ichniej aplki i nic sie nie wydarzało…
Moze sie to odpala gdy jest ruch lub aplikacja zapuka?
Dam znac dla potomnych jak przyjdzie - 150zł zaden pieniadz gdyby ze 2 lata chcialo chociaz popracowac
Myślę, że tak jest. Co tłumaczy obecność czujki PIR, która jako jedyna zasilana jest w uśpieniu.
Z drugiej strony.. to bez przesady na początku chcę się dużo a później tego nie używa.
Z mojego doświadczenia dobrze jest mieć wbudowaną analitykę: człowiek/pojazd, reszta jest mało ważna.
Dla potomnych - tanie kamerki używające aplikacji icsee MOŻNA integrować z HA
A mam takie 2 i obie sie udalo połączyć
w jednej musialem po porcie 80 sie zalogowac i wlaczyc rtsp
w drugiej pospieszyłem sie i zrobilem update FW i diady wylaczaja tam chyba wtedy opcje rtsp (czytalem ze chca zmusic do korzystania z wlasnej app / chmury). Zostaje ichnie rtc na porcie 34567
rtsp - integruje sie od strzała z HA (Generic camera)