To moj pierwszy post u Was, dziekuje za przyjecie.
Mam pytanie. Mam kamera jak w tytule, skonfigurowana, dziala ok. Nie mam karty pamieci w niej, nie uzywam powiadomien itp. Sluzy tylko do podgladu. Mam pytanie-da rade zrobic tak zeby dzialalo na laptopie? Szukalem w google, ale to moja pierwsza kamera i wogole z informatyka u mnie nie bardzo. Google mowi, ze sie da, ale ni cholery nie rozumiem jak to ogarnac. Mozliwe jest to dla laika zeby tak pogrzebac w routerze zebym mogl widziec obraz w przegladarce, albo cos w stylu vlc?
No wlasnie juz czytalem to. Przez brak mojej elemantarnej wiedzy ni jak obrazu nie mam. Uruchamiam Vlc, wciskam crtl +n wpisuje tam rtsp://IP Address/stream1 gdzie ip adres to to co mam w aplikacji, jako nazwa uzytkownika i haslo, podaje dane jak zakladalem konto w tapo i nic. Vlc wyskakuje blad ze nie otworzy.
niestety. po wpisaniu hasla vlc wciaz jak zaklety. dam sobie juz chyba spokoj. Moze jutro na spokojnie raz jeszcze poklikam i moze ruszy. Chyba ze znasz moze jakis inny program lub sposob oprocz vlc
Dziekuje za pomoc
Wiem ze musi, ale nie dziala. Twoje dane uwierzytelnijaca… itd nie sa poprawne czy jakos tak. Zona potrzebuje laptopa, wiec jutro pogrzeebie raz jeszcze. Dzieki za poswiecony czas. Powiedz mi jeszcz co to znaczy: ''Dodaj do HA ‘’ ?