Kamera zewnętrzna - co kupić?

Cześć,
Przekopałem trochę forum i niestety nie znalazłem nic “aktualnego”.
Poszukuję kamery zewnętrznej. W związku z tym, że zacząłem się wdrażać w HA, fajnie by było gdyby współpracowała z HA.
Posiadam obecnie jedną kamerę IMILAB EC3 PRO ale niestety tego sprzętu podobno z HA nie obsłużę.
Budżet: do 400zł → wiadomo im taniej tym lepiej :slight_smile:
Wymagania: Tryb nocny, jakość na poziomie możliwości odczytania nr rejestracyjnego pojazdu parkującego pod domem (kamera będzie zawieszona na poziomie 1szego piętra a do podjazdu ok 7-10m.
Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki :slight_smile:

Szukaj kamery która obsługuje protokół RTSP

Bez recenzji, pierwsze z wyszukiwarki (żadnej z tych nie posiadam)

Dahua IPC-HFW1431S
Hikvision DS-2CD2041G1-IDW1
Reolink RLC-410
TP-Link Tapo C310
/
Jeśli kamera ma integracje w HA (lub za pomocą HACS) będziesz miał dodatkowe możliwości które to można wykorzystać w HA.
Przykład:

Tapo C520ws, or if you need lights as well, go with the Tapo C720, cheapest from Amazon.pl, just less than 400PLN, and can substitute an outdoor motion light.

Dzięki za podpowiedzi! Dalej niestety decyzja jeszcze nie zapadła. Doszły za to 2 kolejne warunki.
Kamera musi być wifi - nie mam jak wyciągnąć kabla.
Dostęp do kamery z poziomu xiomi Home app.

Ciekawe rozwiązania i opinie ma Reolink. Np Reolink W320. Pytanie tylko czy można ją odpalic w MiHome?

@krskrab Thank You for answer but I dont need extra lights and Im not sure if Tapo camera’s can be visible in MiHome app as they have dedicated TpLink app. If Yes Tapo camreas will be an option as well.

Only Xiaomi cameras, I assume. I have not used the MiHome app for years now, but I think they were not compatible with any other systems, but their own.

Look here for Xiaomi / Mi cameras…

Thx for answer but xiomi cameras will not work with HA :confused:

Then forget the MiHome app…

1 polubienie

Have you tried this yet?

Might not work, but worth a try…