Klimatyzacja Rotenso + Czujniki Tuya w oknach

Cześć,
Nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić ten post. Kolega ma klimatyzację retenso z modułem wifi. Klimatyzacja widoczna w aplikacji Tuya. Pojawił się pomysł aby zamontować czujniki w oknach i zrobić prostą automatyzację gdzie w momencie otwarcia okna klimatyzacja się wyłączy. Zrobiliśmy, działa :slightly_smiling_face: i tutaj pojawia się pytanie. Czy jest możliwość (może ktoś ma jakiś pomysł) aby w momencie kiedy czujka ma otwarty obwód zablokować możliwość włączenia klimatyzacji z pilota od klimatyzacji IR? Teraz działa to tak, że automatyzacja rozłącza klimę ale kiedy okno jest otwarte, można z pilota uruchomić klimatyzację.
Opcja z brakiem możliwości uruchomienia klimatyzacji przy otwartym oknie jest stosowana np. w hotelach. Pytanie tylko czy z prostą automatyzacją Tuya jest to wykonalne.
Rozważaliśmy opcję zamiany pilotów na sterownik naścienny Tuya gdzie przy np. statusie czujnika z obwodem otwartym zablokować sterownik (nie wiem czy jest taki sterownik i czy to możliwe).
Dodam, że zależy nam na prostym rozwiązaniu, bez HA itd. Chcemy wysterować tylko klimatyzator.
Z góry dzięki za zrozumienie i pomoc :slight_smile: